Residential Project

Location: Gold Coast - Southport

2012

Brief

Existing cottage to be transformed in a modern and inviting summer house to entertain family and friends with particular features to capture the attention of the expectant creating originality as well making this space functional, spacious, and comfortable.

The refurbishment includes open the living room and kitchen creating a floating open space, new bathroom, colour and lighting consultation.

The challenge was also to add some modern features keeping in mind the cottage look of this property, this was achieved in introducing some vertical timber battens fixed to the existing facade and also create a vertical green wall for privacy in a huge verandah of the 1st floor.

In the ground floor was kept the existing garage and added a new laundry and a new bathroom.

 

Proposed Kitchen and Lounge Area - Floor Plan & Interior Elevation

Before

Before

Proposed Design